www.apalicentar.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, sigurnosti i funkcionalnosti. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati OVDJE. Nastavkom pregleda web stranice www.apalicentar.com slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na "Slažem se".

Igrom i znanjem zajedno do zdravlja Dana

Razvoj medicinske znanosti i tehnologije dao je veliki doprinos u  otkrivanju i izlječenju mnogih bolesti, no na žalost ne u potpunosti . Još uvijek je veliki broj bolesti sa kojima je potrebno naučiti se živjeti (primjerice alergijske bolesti, kronične bolesti dišnog sustava, šećerna bolest, problemi u ponašanju i sl.).

Za pojedinca, osobito bolesno  dijete i njegovu obitelj to su situacije koje nose veliku traumu jer im prethodi dugotrajno, nekada doživotno liječenje i provođenje određenih dijagnostičkih procedura, što umanjuje kvalitetu njihovog života.

Za takve situacije potrebno je puno vremena, kontinuitet, interdisciplinarni pristup i čitav niz  stručnjaka koji bi kroz individualni ili grupni rad pomogli oboljelom djetetu i njegovoj obitelji. Ne rijetko takva djeca su u svojoj sredini, vrtićima, školama suočena sa predrasudama  ili ne educiranim osobljem.

Javne institucije u kojima se takva djeca liječe na žalost nemaju dovoljno sredstava, osoblja, prostora i vremena kako bi djelovali sveobuhvatno.

Programom  Igrom i znanjem zajedno do zdravlja,  kroz igru i edukaciju pomažemo:

  1. Ciljna  skupina:  kronično bolesna djeca, njihove obitelji, djelatnici profesijom vezani za rad sa djecom (odgajatelji, prosvjetni djelatnici, zdravstveni djelatnici)
  2. Provoditelji programa: tim stručnjaka (pedijatar, psihijatar, psiholog, defektolog, psihoterapeut, fizioterapeut, kineziolog , med. sestra), volonteri
  3. Programom se djeluje: 

a) terapeutski i edukativno,

b) individualno i grupno

4.  Oblici djelovanja:

– Terapeutske, glazbene, plesne, glumačke i likovne  radionice i igraonice

– Provođenje fizikalne terapije putem vježbaonica

– Provođenje  psihoterapije (individualne, grupne i grupe podrške za roditelje)

– Predavanja, tribine, okrugli stolovi

      5.  Ciljevi programa su:

– Unaprjeđenje zdravlja, prevencija bolest- Potpora i pomoć djeci i obiteljima kronično bolesne djece

– Poboljšanje kvalitete života djece sa kroničnim bolestima

– Edukacija svih koji su uključeni u rad sa djecom

(odgajatelji, prosvjetni djelatnici, zdravstveni djelatnici)